In Dit Artikel:

Australië is de zesde grootste natie op aarde. De klimaatzones van het land variëren van tropische regenwouden tot woestijnen tot gematigde bossen tot met sneeuw bedekte bergen. Australië biedt open ruimtes en een minder dure levensstijl en verwelkomt nieuwe emigranten. De Australische economie is sterk en de overheid kijkt vooral uit naar bekwame mensen met een specialisatie in vele zakelijke en handelsgebieden. Hier is hoe te emigreren naar Australië en geniet van dit prachtige land.

Stap

Vraag advies aan een ervaren advocaat of aan Australische immigratieconsultants om te zien of u in aanmerking komt voor de Australische immigratie. Vul een online visumbeoordeling in om te bepalen of u in aanmerking komt voor vakkundige migratie naar Australië (zie Bronnen hieronder). Een positieve beoordeling geeft geen garantie voor geschiktheid, maar voldoet wel aan de basiscriteria. Andere soorten visa zijn ook beschikbaar. Als u wilt zien hoeveel punten u naar Australië moet emigreren, gaat u online naar de Australische immigratievisumaservice (zie Bronnen hieronder).

Stap

Wees een bekwame professional. Managers, gekwalificeerde professionals en bekwame vakmensen zijn vooral veel gevraagd in het kader van het bekwame visumprogramma. Er zijn regelingen beschikbaar voor geschoolde visa op permanente of tijdelijke basis en zijn allemaal gebaseerd op punten die nodig zijn om naar Australië te emigreren zoals uiteengezet door de Australische immigratiedienst.

Stap

Krijg het juiste type visum. Ben je tussen de 18 en 30 jaar en wil je 12 maanden in Australië doorbrengen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een van de vele Australische visumachtigingen voor werkvakanties die elk jaar beschikbaar zijn. Dit visum staat je alleen toe om te werken in een tijdelijke of ongedwongen roeping. U mag niet langer bij één werkgever in dienst treden voor een periode van langer dan 3 maanden. Als u een Australische partner of leden van uw directe familie heeft die permanent in Australië verblijven, komt u mogelijk in aanmerking voor een van meerdere gezinsvisa. In het kader van het Family Visa Emigration Program moeten migranten die emigratie overwegen, worden gesponsord door een naast familielid of verloofde die in Australië woont. Er zijn vier schema's om uit te kiezen om te achterhalen of u in aanmerking komt voor emigratie. Selecteer degene die het beste uw situatie beschrijft. De sponsor moet een Australische staatsburger, een permanente inwoner of in aanmerking komende Nieuw-Zeelandse burger zijn en gewoonlijk 18 jaar of ouder zijn.

Stap

Zoek geschikte accommodaties in Australië voordat je verhuist. U zult een aantal documenten nodig hebben wanneer u voor het eerst aankomt. Deze omvatten originele geboorte-, huwelijks-, medische- en werkrecords. Je kunt schoolrapporten voor kinderen en je universiteits- of handelspapieren en je paspoort voor reizen meenemen.


Video: Emigreren? Bij twijfel doen! Jeroen en Jennie in Australië